LCHF – bekämpa fettskräcken…

Det finns så mycket åsikter om LCHF har jag förstått. Och de flesta negativa åsikter bygger på dels dåliga vanor och dels på starka ekonomiska intressen från ”sockerindustrin”.

Gå in i en butik och ta dig tid att se vad olika produkter du brukar köpa innehåller. Det är förvånansvärt mycket socker/stärkelse (kolhydrater) i vår mat. Det är alternativet för att maten ska smaka något när vi lider av fettskräck och vill ha ”light” eller ”low fat” eller ”no fat”.

Jag har inte tänkt att gå in så djupt vad jag anser om detta utan dels bara berätta vad jag har upplevt efter att ha kört LCHF i 5 månader och dels tipsa om lite sajter där man kan fördjupa sig i LCHF.

Jag har minskat i omfång (väger mig alltså inte längre) med 10 cm runt magen. Från byxstorlek 40 till nästan 36. Undra om storlek 37 finns 🙂  Jag har inga sockerdippar längre. Sockerdippar gjorde mig väldigt lättretlig och irriterad. Ja, t.o.m. arg ibland. Nu hanterar jag livet med större glädje för jag inte har berg-o-dal-bane-blodsockernivåer. Framförallt är min närmaste familj glad!

Jag har inget sug efter godis, kakor, bullar (det var iofs inget stort problem tidigare heller). Jag har blivit piggare och behöver inte sova lika mycket jämfört med tidigare. Jag har ännu inte blivit förkyld, trots att många i min omgivning har haft möjlighet att smitta mig. Jag hade lite problem med vänsterfoten med någon typ av svamp – något som vare sig läkare eller fotvårdare rådde på. Det är i princip borta nu.

Ja, listan kan göras längre, men det är min upplevelse av ändrad kost till LCHF.

På tal om lista – här kommer ett gäng med sidor som handlar om LCHF. Det är allt från recept till varför det är så bra och från förklaringar hur man ändrar sin kosthållning till frågor å svar om allehanda fördomar och missuppfattningar.

http://www.kostdoktorn.se

http://www.lchfrecept.com

http://www.lcfh.se

http://www.alltomlchf.se

http://www.lchf-forum.se

http://www.lchfbutiken.se

http://www.lchf-kost.se

http://www.lchfmat.com

 

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar