Ha ett innehållsrikt liv!

Ofta kan jag höra bland människor att de inte njuter av livet utan upplever det mesta som jobbigt. Vad kan det beror på, tro?

Jag tror faktiskt att det handlar om att inte göra det man själv vill utan försöker anpassa sig till vad andra tycker och vill. Om jag skulle bry mig om någon skulle sagt:

Han kan väl inte spela rugby. Inte lille Silkesjöö heller… Det är ju en så macho och straight lagidrott, dessutom har han aldrig spelat i någon lagidrott förut. Sen är han för gammal för sånt.

… ja, då hade jag inte kommit med i Sthlm Berserkers rugby – ett fantastiskt lag som ger mig både glädje och väldigt mycket träningsvärk! Jag skulle t.o.m. gå så långt så jag säger att jag är kär i både rugby som sport men också i de fantastiska killarna i laget! De är hjälpsamma och oerhört schyssta. Alla vill verkligen att alla ska vara med, oavsett förutsättningar. Det peppas så in i helvete och om man inte kommer någon gång så undrar alltid någon varför man inte dök upp. Sen när vi är på pitchen så är alla fokuserade på att spela och jag lovar er – det är tufft spel. Även om de flesta är bögar så ska ingen tro att det blir mesigt (en till fördom alltså).

Om jag skulle bry mig om när folk säger att:

Du kan ju inte sjunga särskilt bra. Du är ju bara en amatör. Du skulle förstöra för alla andra i en kör.

… ja, då hade jag inte sjungit i Stockholm Sjunger för andra terminen i rad. Sean Kelly förstår att alla kan både sjunga och lära sig att bli bättre. Det handlar om att inte begränsa sig själv och sin röst. Öppna upp och bara lev! Även där har vi med oss vad andra kanske tycker när man tar ton – men varför bry sig. Vill de inte höra får det väl hålla för öronen?

Vad jag försöker säga är att gör det du vill göra – börja och fortsätt sedan! Det är du som väljer ditt innehåll i ditt liv och du väljer hur du mår!

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar